Decision on The Wells Centre deferred

The decision on Epsom & Ewell Borough Council’s application to redevelop The Wells Centre has been deferred, following a virtual Planning Committee meeting held on 9 July 2020.

“We have noted the committee’s decision and feedback from the meeting,” said Councillor Eber Kington, Chairman of the Strategy and Resources Committee and representing the council as the applicant.

“The application provided a vision for much needed additional housing, a new playground, a new purpose built community centre, as well as affording protection to public rights of way, so there are specific elements of the scheme which we are still keen to pursue.  We will now reconsider the overall design, taking on board feedback from the committee and community.”

Councillor Clive Woodbridge, Chairman of the Planning Committee, said:

“I am grateful to all of the members of the public who joined the virtual committee meeting.  Even in the midst of the pandemic, we have shown that the democratic process is alive and well. 

“Our borough needs to balance the provision of new homes and community facilities with maintaining its unique character.  It is our duty to objectively consider all opportunities put before us and ensure that developments coming forward keep this delicate balance in mind.”

66 members of the public watched the virtual committee meeting online, or listened in by telephone, and there were five public speakers

One thought on “Decision on The Wells Centre deferred”

  1. It was very interesting process and the the decision was on a knife edge whether the application would be rejected or deferred. As a member of the Wells community we would have preferred a rejection. So that our Community Centre could reopen fully. It was interesting to note that the councillors kept say it was closed but it isn’t. It is being used by groups that can self caretake, that was until COVID!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *